Social

#elevi #intentie #sport #ministru #andronescu

Ministrul Andronescu vrea ca elevii sa faca orele de sport in week-end

Elevii romani ar putea face sport in timpul week-end-ului. Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a lansat astazi ideea ca ar fi posibil ca orele de educatie fizica sa fie tinute sambata sau duminica, adaugand ca decizia in legatura cu acest aspect va apartine profesorilor si conducerii scolilor.

In timpul audierii de la Comisia de invatamant din Senat, Andronescu a spus ca intentioneaza reducerea numarului orelor de educatie fizica din scoli si licee de la doua la una singura, datorita faptului “ca nu mai exista miscare de masa". Conform Realitatea TV, ministrul a declarat ca ora de sport care dispare din trunchiul principal al curriculei se va gasi in aria de activitati extra-curriculare.

Odata cu aceasta masura, profesorii de sport vor avea noi fise de post, care vor cuprinde atat orele din trunchiul comun, cat si orele din activitatea extracurriculara, mizand pe faptul ca activitatile sportive ar trebui sa le educe copiilor si tinerilor abilitatea de a lucra in echipa, spiritul de fair-play si cel de competitie.   

Cu aceasta ocazie, ministrul a lansat ideea ca orele de educatie fizica sa fie tinute sambata sau duminica, adaugand faptul ca decizia in legatura cu acest aspect va apartine profesorilor si conducerii scolilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea