Social

#ministru #agricultura #tva #alimente #scadere #guvern #discutii

Ministrul Agriculturii duce "nerealizarea TVA pentru alimente" pe masa Guvernului

Taxa pe valoare adaugata (TVA) la alimente merge luni la Guvern. Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu , a anuntat ca partidele aflate la guvernare vor discuta in sedinta de la inceputul saptamanii viitoare initiativa de scadere a TVA-ului la alimente.

Aceasta initiativa este considerata de ministru una dintre nerealizarile sale din actualul mandat, dupa cum a anuntat astazi, in cadrul sedintei de bilant a activitatii sale din primele sase luni de guvernare.

Sarbu a mentionat ca deocamdata nu stie pana la ce valoare va ajunge aceasta taxa, deoarece cifrele vehiculate sunt mai multe: 9%, 15%, in timp ce propunerea PSD-istului este de 5 procente. In prezent TVA-ul pentru alimente este de 19%
.

Tot la capitolul nerealizari, Ilie Sarbu a mentionat si neimplementarea Codului de bune practici, care are drept scop incetarea disputelor dintre marile lanturi de magazine si producatorii de alimente. Acest Cod va trece insa prin Parlament din nou, in sesiunea speciala din vara, dupa cum anunta Adevarul.

Astazi ministrul a precizat si faptul ca in 2010 nu vor mai fi acordate subventii agricole pentru achizitionarea de ingrasaminte chimice, promitandu-le insa agricultorilor ca va incerca sa obtina ajutoare de stat pentru agricultura de la Bruxelles.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea