Social

#economie #ministrul administratiei si internelor #regionalizare romania #etnie

Ministrul Administratiei si Internelor: Regionalizarea Romaniei trebuie facuta pe principii economie, nu etnice

Mircea Dusa, ministrul Administratiei si Internelor, este de parere ca regionalizarea Romaniei trebuie facuta pe principii economice, si nu etnice.

In opinia sa, sa faci o campanie electorala aducand in discutie autonomia Tinutului Secuiesc este o jignire adusa romanilor, mai ales celor care locuiesc in judetele Covasna si Harghita.

"Aceste sloganuri nu isi mai au locul in 2012. Cei care folosesc aceste elemente de campanie electorala ar trebui sa fie mult mai seriosi si sa nu mai invrajbeasca romanii cu maghiarii care traiesc in cele doua judete, in buna intelegere", a mai declarat ministrul, luni seara, la Romania TV.

USL a anuntat ca isi doreste ca una dintre viitoarele modificari ale Constitutiei sa vizeze infiintarea regiunilor. Se ia in calcul regionalizarea bazata pe actualele regiuni de dezvoltare economica, care sunt coordonate de cate o agentie de dezvoltare regionala, aceasta nefiind subordonata Guvernului.

Sursa foto: bestfm.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea