Social

#Kim Jong-Un #Hyon Yong Chol #executie ministru #coreea de nord

Ministru executat pentru ca a adormit la un eveniment

Se doarme pe rupte in Parlamentul Romaniei, dar niciun ales n-a avut de suferit de pe urma picotelilor din timpul sedintelor. In Coreea de Nord, insa, un ministru a fost executat pentru ca a atipit in timpul unor festivitati militare, chiar in fata liderului Kim Jong-Un.

Doborat de oboseala, probabil, Hyon Yong Chol, fost ministru al Apararii, a adormit pentru cateva clipe. Isprava sa nu a fost insa vazuta cu ochi buni de oficialii nord-coreeni, care au catalogat-o drept lipsa de loialitate si de respect fata de liderul suprem Kim Jong-Un. Iar fostul ministru a platit cu viata pentru asta.

Sute de responsabili ai regimului de la Phenian au asistat la executia lui Hyon Yong Chol, a afirmat, la Seul, Han Ki-Beom, director adjunct al serviciului informatiilor nationale, citat de Agerpres.

Potrivit agentiei sud-coreene de presa Yonhap, lui Hyon Yong Chol i s-a mai reprosat si ca i-a raspuns lui Kim Jong-Un in repetate randuri. Han Ki-Beom a precizat comisiei parlamentare ca Hyon Yong Chol a fost ucis cu o racheta antiaeriana, o metoda de executie rezervata demnitarilor cu rang inalt ca exemplu si prin care conducerea Coreei doreste sa ofere un exemplu.

Sursa foto: thehindu.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea