Social

Ministrii intra in concediu electoral

Liberalul Ludovic Orban isi va lua concediu in ultimele doua saptamani ale lunii mai de la Ministerul Transporturilor pentru a-si putea face linistit campanie electorala in Bucuresti. La fel va face si ministrul Borbely.

 Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, candidatul PNL la Primaria Capitalei, isi va lua concediu in ultimele doua saptamani de campanie electorala, sustinand ca nu este nevoie sa-si dea demisia pentru a se pregati pentru scrutinul din 1 iunie.

"In 15 mai o sa imi iau concediu si voi delega atributiile de ministru unui secretar de stat. (...) Doua saptamani de campanie electorala imi ajung. Pe de alta parte, nu plec din Bucuresti si oricand apare o situatie care reclama prezenta mea la minister voi fi prezent la minister", a afirmat Orban intr-un interviu acordat BBC si Hotnews.

Liderul PNL a adaugat ca nu este nevoie sa-si dea demisia de la Transporturi pentru a participa la campanie si a precizat ca actiunile la care participa in calitate de ministru nu-i creeaza un avantaj fata de contracandidatii sai. 

"Atunci inseamna ca si daca un primar in functie candideaza la functia de primar general ar trebui sa isi dea demisia, pentru ca are avantaje fiind primar. Nu am vazut ca vreun primar de sector sa isi dea demisia sau vreun primar in functie care se inscrie in cursa sa isi dea demisia atunci cand se inscrie in cursa pentru primarie", a mai spus Orban.

Ludovic Orban este cel de-a doilea ministru din Cabinetul Tariceanu care a anuntat ca isi va lua concediu pe perioada campaniei electorale. Primul care a facut-o a fost Borbely Laszlo , ministrul Lucrarilor Publice, care candideaza la Primaria municipiului Targu-Mures.

Alti trei ministri participa la alegerile locale: cel al Educatiei, Cristian Adomnitei, care vaneaza Primaria Iasiului, cel al Informatiei, Karoly Borbely, propus pentru sefia Consiliului Judetean Hunedoara, si ministrul Comertului, Ovidiu Silaghi, candidat la sefia CJ Satu Mare. Campania electorala pentru alegerile locale incepe pe 2 mai si se incheie cu 48 de ore inainte de data scrutinului, adica pe 30 mai.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea