Social

#ministerul sanatatii #cnas #servicii medicale

Ministerul Sanatatii restrange pachetul de servicii medicale de baza de la 1 ianuarie

Incepand cu 1 ianuarie 2014, Ministerul Sanatatii va restrange numarul serviciilor medicale incluse in pachetul de baza si decontate de CNAS. Astfel, romanii se vor vedea nevoiti sa plateasca pentru servicii care, in prezent, sunt gratuite, cat si sa incheie asigurari private de sanatate.

Pentru a respecta acordul cu Fondul Monetar International, Ministerul Sanatatii a hotarat sa isi reduca cheltuielile. Una dintre masurile vizate este scoaterea din pachetul de baza a unor servicii medicale incepand cu prima zi a anului viitor.

Pentru moment, nu se stie care sunt serviciile medicale eliminate pentru care pacientii vor scoate bani din buzunar sau pentru care vor incheia asigurari medicale private.

Masura vine dupa ce, la inceputul anului, Ministerul Sanatatii a introdus coplata, o varianta prin care pacientii internati in spital achita o suma modica - in cele mai multe cazuri, 10 lei - la externare.

Coplata s-a dovedit deja ineficienta, intrucat numarul internarilor in spital nu a scazut, iar fondurile colectate de pe urma introducerii acestei taxe nu acopera nici macar cheltuielile cu utilitatile aferente unei singure zi.

Sursa foto: evz.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea