Social

Ministerul Sanatatii introduce pe piata un vaccin tetravalent pentru imunizarea copiilor

Un vaccin de ultima generatie va fi introdus de Ministerul Sanatatii in cadrul programului national de vaccinare . Noul vaccin, tetravalent, le este destinat copiilor si va putea fi utilizat din luna octombrie. Copiii vor putea fi imunizati, cu o singura injectie, impotriva a patru boli, respectiv difteria, tetanosul, tusea convulsiva si poliomielita.

In Romania, un vaccin tetravalent este utilizat deja. El are insa mai multe efecte secundare decat cel de ultima generatie, care va fi lansat in octombrie. Imunizarile salveaza , anual, la nivel mondial, viata a mai mult de trei milioane de persoane si pot duce la eliminarea sau eradicarea unor boli. Aceasta este concluzia mai multor studii ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Incepand din 21 aprilie, Ministerul Sanatatii lanseaza campania Saptamana Europeana a Vaccinarii. Scopul acesteia este constientizarea importantei imunizarii copiilor si a respectarii dreptului fiecarui copil la vaccinare. Campania se adreseaza, in special, grupurilor sociale defavorizate si este realizata de Institutul de Sanatate Publica Bucuresti, sub coordonarea Ministerului Sanatatii.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea