Social

#ministerul justitiei blocaj #predoiu salarizare justitie

Ministerul Justitiei, in blocaj financiar

Ministerul Justitiei are de platit aproape 200 de milioane de euro judecatorilor si procurorilor care au obtinut in instanta o serie de drepturi salariale .

Aceasta suma se refera doar la sentintele definitive, insa pe rolul instantelor de judecata se afla alte mii de procese, inca nefinalizate, prin care magistratii si personalul auxiliar din sistemul judiciar solicita tot felul de sporuri, informeaza Gandul.

In acest moment, Ministerul Justitiei se afla in fata unui blocaj financiar , care risca sa se perpetueze, avand in vedere faptul ca inca mai sunt procese in curs de judecata. Solutiile propuse pana in prezent de executiv au esuat.

Astfel, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale, saptamana trecuta, anumite prevederi ale unei ordonante de urgenta prin care se stabilea ca platile restante ale salariatilor din sistemul judiciar sa se faca esalonat.

Ministrul Justitiei considera ca eliminarea discrepantelor din sistem si promovarea cat mai curand posibil a unei legi a salarizarii...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea