Social

#elev #ministru #evaluare #educatie #invatamant #lege

Ministerul Educatiei vrea evaluare la sfarsitul clasei a patra

A doua zi a discutiilor dintre Ministerul Educatiei si sindicalistii din invatamant aduce noi precizari privind prevederile care vor fi cuprinse in noua lege a Educatiei.

Astazi s-a convenit asupra modului in care se vor face trecerile de la un nivel de educatie la altul, de exemplu pentru trecerea de la invatamantul primar la cel gimnazial se va face dupa o evaluare a elevilor care termina clasa a IV-a. In acest fel, profesorii de la clasele a V-a vor avea o imagine asupra nivelului la care se afla elevii lor.

Potrivit Realitatea TV, Ecaterina Andronescu a precizat ca s-a convenit si asupra modalitatilor in care se face trecerea de la gimnaziu la liceu, pe baza evaluarilor continue din timpul anilor de gimnaziu, pe baza unei evaluari de tip international.

In plus, reprezentantii ministerului si sindicalistilor au stabilit ca trecerea efectiva dintr-a opta intr-a IX-a sa se faca printr-o metodologie pe care ministerul sa o anunte la inceputul ciclului gimnazial. "Am gandit ca dam stabilitate sistemului, pregatim si parintii si copiii de la debutul ciclului gimnazial pentru felul in care se va incheia", a spus Andronescu pentru Realitatea TV.

Ieri, in urma discutiilor de la minister s-a stabilit ca se doreste ca toata populatia tarii sa aiba obligatoriu 13 ani de invatamant, care va fi gratuit.

 Citeste si:

 Andronescu vrea invatamant obligatoriu de 13 ani

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea