Social

#universitate #spiru haret #ush #diplome #ilegale #licenta #minister

Ministerul Educatiei si Universitatea Spiru Haret se cearta pe anularea diplomelor ilegale

Scandalul diplomelor de la “Spiru Haret”( USH ) intra intr-o noua etapa. Dupa ce ministerul Educatiei a declarat ca va anula diplomele emise de aceasta universitate, reprezentantii USH spun ca Ministerul Educatiei nu este autorizat sa anuleze aceste diplome. In replica ministerul anunta universitatea respectiva ca va face acest lucru in instanta.

Reprezentantii Universitatii Spiru Haret isi roaga studentii si absolventii sa nu se nelinisteasca si sa astepte pana cand scandalul intre minister si institutia de invatamant superior se va linisti. Purtatorul de cuvant al USH a declarat astazi ca ministerul nu are dreptul sa anuleze diplomele emise de o universitate.

“Anularea unui document oficial, indiferent ca este proces verbal de amenda, indiferent ca este diploma de invatamant, o fac unitatile judiciare abilitate, in urma unor sesizari depuse de cel interesat”, a declarat purtatorul de cuvant al Universitatii “Spiru Haret”, George Nicolau, pentru Realitatea TV.

In replica, replica ministerului Educatiei au spus ca, in cazul in care universitatea refuza sa anuleze diplomele si sa plateasca sustinerea altor examene de licenta, Ministerul Educatiei va intenta proces universitatii si va apela la toate procedurile necesare pentru intrarea in legalitate a institutiei.

O noua ordonanta de urgenta pentru invatamantul superior privat

Ieri, ministrul Educatiei anunta ca absolventii USH vor trebui sa sustina din nou o serie de examene pentru a intra intr-un nou examen de licenta, pe care vor trebui sa il sustina la o universitate care are respectivele specializari autorizate si acreditate.

Conform ordonantei de guvern ce ar putea fi aprobata saptamana viitoare de Guvern, care va fi emisa in baza Legii 253/2009, sustinerea acestor examene pentru obtinerea unor diplome de licenta legale ar trebui sa aiba loc in maxim cinci ani, pentru a putea deveni studii recunoscute de stat. In plus, costurile sustinerii acestor examene ar urma sa fie suportate de institutiile de invatamant superior la care au studiat respectivii absolventi.

Mai mult, ministrul Andronescu a avertizat USH sa nu mai inscrie studenti la forme de invatamant neautorizate sau neacreditate, precizand ca aceasta institutie va putea organiza admitere pentru anul 2009-2010 daca, in decurs de o saptamana, va indeplini conditiile de intrare in legalitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea