Social

#materii scolare #eliminare materii #ministerul eudcatie #materii

Ministerul Educatiei, proiect: ce ore vor fi eliminate de la clasa pregatitoare pana la clasa a IV-a

Ministerul Educatiei a pregatit un proiect plan-cadru prin care se reduc orele de la clasa pregatitoare pana la clasa a IV-a, noteaza edupedu.ro.
Potrivit noului proiect, elevii care intra la clasa pregatitoare vor avea cu o ora mai putin de saptamana fata de generatiile precedente.

Ce ore dispar de la clasa pregatitoare

La clasa pregatitoare, incepand cu luna septembrie 2020 va disparea o ora de Dezvoltare personala, fata de doua cate erau in trecut. Elevii ar urma sa aiba astfel 18 ore obligatoriu pe saptamana, fata de 19 cate au avut generatiile trecute), la care se poate adauga un optional.

Ce ore au fost scoase la clasa I

La clasa I, va fi taiata o ora de Limba si literatura romana. Pana acum, in programa erau 7 ore de Limba si literatura romana. In total, la clasa I vor fi obligatorii 19 ore pe saptamana, fata de 20 cate erau, la care se va adauga maximum un optional.

Ce ore dispar la clasa a II-a

La clasa a II-a vor fi obligatorii 19 ore pe saptamana, fata de 20 pana acum, la care se va maximum un optional.  Va disparea  o ora de Muzica si miscare.

Modificari la clasa a III-a

La clasa a III-a se va adauga o ora de Limba romana, dar vor fi eliminate orele de Joc si miscare si de Arte vizuale si abilitati practice, din septembrie 2023. Elevii de la clasa a III-a urmeaza sa aiba 19 ore obligatorii pe saptamana, fata de 20 pana acum, si un optional.
Copiii vor face in plus o ora de Limba si literatura romana (ajungand la 6 ore pe saptamana, fata de 5 pana acum), dar nu vor mai face deloc ora de Joc si miscare si li se va taia o ora pe saptamana si de la Arte vizuale si abilitati practice (la care pana acum faceau doua ore pe saptamana).

Clasa a IV-a –Dispare ora de Joc si miscare

La clasa a IV-a, elevii vor avea un total de 20 de ore pe saptamana, obligatoriu (fata de 21 cat prevede planul-cadru in vigoare). La acest total s-a ajuns prin eliminarea orei de Joc si miscare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea