Social

#acalaureat #ministerul educatie #programa bacalaureat #remus pricopie

Ministerul Educatiei da asigurari: Bacalaureatul va avea aceeasi structura ca in 2012

Remus Pricopie, noul ministru al Educatiei, a dat asigurari ca examenele pe care elevii le vor sustine in 2013, inclusiv cel de bacalaureat, vor ramane neschimbate, respectandu-se metodologia din 2012.

"Nu vorbim de schimbari la admitere in acest an. Bacalaureatul ramane la fel, conform legislatiei in vigoare, este exact ca anul trecut. Avem in Parlament o lege de modificare a bacalaureatului, vom vedea ce decizie va fi luata. Nu imi propun sa introduc ordonante de modificare a legii ca sa modific examenul in acest an scolar", a declarat ministrul.

Pricopie a atras atentia asupra problemei schimbarii manualelor scolare, unele dintre ele fiind vechi de 14 ani. Ministrul este insa de parere ca schimbarea nu se poate face imediat, ci gradual.

"Un copil care a inceput cu un concept in clasa a V-a trebuie sa continue in acelasi spirit pana la finalizarea gimnaziului", a explicat acesta.

Intrebat daca ii va destitui pe inspectorii scolari sau directorii care nu sunt membri USL, oficialul a raspuns negativ, precizand ca inlocuirea lor se va face doar daca nu-si vor respecta atributiile.

Sursa foto: jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea