Social

#mineri valea jiului #tichete cadou mineri #greva mineri #proteste mineri

Minerii din Valea Jiului primesc tichete-cadou de 300 lei, pentru luna februarie

Minerii din Valea Jiului au incetat vineri protestele, dupa ce liderii de sindicat au convenit cu Ministerul Economiei si Compania Nationala a Huilei ca acestia sa primeasca tichete-cadou pentru luna februarie.

Valoarea tichetelor este de 300 lei, ele reprezentand compensarile salariale stipulate prin actul aditional, incheiat la inceputul lunii trecute, la Contractul Colectiv de Munca si acceptat de Ion Ariton, fostul ministru al Economiei.

"Pentru luna februarie, minerii vor primi tichete-cadou in valoare de 300 de lei, iar din luna martie, de cate 200 de lei, pana in luna iunie. In luna iunie se asteapta divizarea CNH in cele doua societati: mine viabile si mine neviabile, iar atunci bugetele vor fi altele", a declarat Laszlo Domokos, presedintele executiv al Sindicatului "Muntele".

Cele cinci zile de greva urmeaza sa fie recuperate pe baza unui program ce va fi stabilit in cursul acestei zile de Compania Nationala a Huilei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea