Social

Minerii din Valea Jiului au un nou contract de munca

Mai multi bani pentru minerii din Valea Jiului , dupa ce astazi salariile acestora au crescut cu 14 procente. Tot de astazi angajatii Companiei Nationale a Huilei ( ) Petrosani au un nou de munca, potrivit caruia toate celelalte adaosuri salariale sunt modificate.

Noul al angajatilor CNH Petrosani a fost semnat si a intrat in vigoare incepand de azi si prevede ca salariile ortacilor vor creste cu 14 procente iar restul adaosurilor salariale vor fi modificate astfel incat primele si bonusurile vor fi acordate si majorate in functie de disponibilitatile financiare companiei. De asemenea, minerii vor primi mai multi bani de vacanta, la salariul net adaugandu-se 25 de procente.

Reprezentantii sindicalistilor din domeniul minier a spus astazi ca sistemul nu se schimba pentru angajatii si pensionarii mineri din Valea Jiului, acestia urmand sa beneficieze in continuare de la plata energiei electrice. Astfel, un pensionar iesit la pensie din sistemul minier care nu depaseste sase mii de KW va plati pentru fiecare kilowat consumat opt la suta din valoarea actuala, iar cei care depasesc sase mii de KW platesc 15 procente din pretul actual.

Trebuie precizat faptul ca acum noua mii de angajati CNH, care lucreaza in subteranele din Valea Jiului, beneficiaza de un spor de periculozitate ce se incadreaza intre 390 si 500 de lei noi.

Compania Nationala a Huilei Petrosani are de realizat in acest an o productie de trei milioane de tone de .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea