Social

#militari #pensionare #varsta de pensionare #activitate militari

Militarii, activi dupa implinirea varstei standard de pensionare

Cadrele militare, inclusiv amiralii si generalii, pot fi mentinute in activitate dupa implinirea varstei standard de pensionare pana la 60 de ani, au decis astazi senatorii. Mentinerea acestora se face cu aprobarea anuala a conducatorului institutiei.

Senatorii au modificat cu 118 voturi "pentru" si 18 voturi "impotriva" propunerea de modificare a Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare. La propunerea Comisiei pentru aparare, din lege a fost eliminata prevederea potrivit careia "generalii si amiralii sunt mentinuti in activitate dupa implinirea varstei standard de pensionare pana la varsta de 60 de ani sau sunt trecuti in rezerva, la cerere, in conditiile prevederilor legale in vigoare".

Decizia a fost luata intrucat prin crearea unor discriminari pozitive pentru generali si amirali se incalca principiul Legii 263/2010, acela de instituire a unui sistem unitar privind limitele de varsta.

Anterior, propunerea de modificare si completare a Legii 80/1995 a fost respinsa de Camera Deputatilor, insa Senatul este for decizional.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea