Social

#scadere varsta pensionare #varsta pensionare #romani #pensie #pensionare

Mii de romani pot iesi la pensie mai devreme! Klaus Iohannis a semnat legea! Afla daca te incadrezi

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat legea privind reducerea varstei de pensionare. Mii de romani vor putea beneficia de noua schimbare in urmatoarea perioada. Afla daca te numeri printre ei.   

 

Legea care prevede reducerea varstei standard de pensionare pentru angajatii din industria de productie de energie termica si electrica a fost promulgata vineri de presedintele Klaus Iohannis. Conditia este ca acestia sa aiba o vechime de cel putin 25 de ani. 

Actul normativ vizeaza modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Legea prevede introducerea unor noi activitati din domeniul productiei energiei electrice si termice in categoria celor care se desfasoara in conditii de munca speciale, precum si instituirea unei noi exceptii de la prevederile art. 55 alin.(1) lit.b) din lege, stabilindu-se astfel conditiile de pensionare pentru persoanele care au desfasurat aceste activitati, scrie realitatea.net.

Potrivit textului, vor fi considerate locuri de munca in conditii speciale si ”activitatile de productie, mentenanta si asimilate din unitatile de productie a energiei electrice in termocentralele pe baza de carbune, incluzand si unitatile de extractie a carbunelui, pentru personalul implicat direct si nemijlocit in utilizarea procedeelor si utilajelor specifice productiei energiei electrice si extractiei carbunelui”.

Prevederile vor intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii legii in Monitorul Oficial, potrivit Agerpres. 

Dupa intrarea in vigoare a legii, mii de angajati care lucreaza in domeniul energiei electrice si termice vor putea iesi la pensie. 

Sursa foto:  digi24.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea