Social

#autorizatie de constructie #imobil #demolare

Mii de imobile ridicate fara autorizatie ar putea fi daramate

Imobilele construite fara autorizatie sau cu mai multe etaje decat planul aprobat de primarie ar putea fi demolate, potrivit unei propuneri a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Hotarea guvernului de a interzice autorizarea ulterioara a imobilelor ridicate fara acte ar putea fi urmata de o masura si mai drastica: demolarea.

"In urmatoarea modificare pe care o vom face, si anume cea care vizeaza Legea 50, vom propune o singura varianta pentru cei care nu respecta legea si construiesc fara sa tina cont de ea: demolarea", a explicat ministrul dezvoltarii, Elena Udrea, citata de EVZ.ro.

Modificarea printr-o hotarare de urgenta a Legii urbanismului i-a pus in dificultate pe constructorii care sperau ca vor ramane nepedepsiti chiar daca au incelcat legea.

"Tinand cont de numeroasele cazuri de abuz privind construirea fara incadrarea in regulamentele de urbanism aprobate, prin lucrari neautorizate integral sau care nu respecta autorizatia, ordonanta introduce dispozitii privind imposibilitatea initierii si/sau aprobarii a unor documentatii de urbanism care au ca scop intrarea in legalitate a unor constructii edificate fara Autorizatie de construire sau care nu respecta prevederile autorizatiei de construire ", au explicat specialistii MDRT.

Legea urbanismului, in forma modificata este contestata de arhitecti, care spun ca prevederile ar incalca dreptul la proprietate si Codul Civil .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea