Social

#epidemie gripa #gripa copii #mihaela bilic #gripa

Mihaela Bilic, sfat in prag de epidemie de gripa: "Nu izolati copiii"

 

Nutritionistul Mihaela Bilic le recomanda parintilor sa nu-si izoleze copiii, in cazul in care au simptome usoare de raceala. Expunerea la virusuri ii ajuta sa-si dezvolte imunitatea, atrage atentia medicul.

Din pacate, colectivitatea presupune acest risc de imbolnavire. Dar nu-i putem transforma in omuleti sub un clopot de sticla. Imunitatea presupune inclusiv expunerea la tot felul de virusuri si agenti infectioti, pentru ca organismul sa capete rezistenta. Doar in cazurile grave, ii vezi ca nu se mai ridica din pat, nu au chef de joaca. Cât timp e vorba doar de putina febra si cursul nasului, nu-i izolati. in alte tari, la capitolul gradinite, in Germania, o tara cu o clima rece, cel putin spre nord, acei copii, indiferent ca sunt cu mucii la nas si afara e frig si ploaie, ei sunt scosi afara sa se joace. Copilul trebuie tinut in colectivitate si lasat sa aiba un ritm al vietii extrem de activ, decât sa-l transformi intr-un copil bolnavicios, izolat acasa,” explica Mihaela Bilic in interviul acordat Digi24.ro.

In schimb, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, recomanda parintilor sa nu isi mai duca copiii in colectivitati, deoarece suntem la un pas de a declara epidemie de gripa. Spitalele sunt pline de copii bolnavi, iar unele unitati nu mai au locuri si refuza internarile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea