Social

Miel la tava cu legume

 

Bucatarii francezi va sfatuiesc sa asortati toate tipurile de carne cu legume proaspete. Pentru preparatele din miel, ei recomanda, in special, morcovii care vor potenta extraordinar de bine calitatile carnii de miel.

Pentru 6 persoane

Ingrediente: o pulpa de miel de 2 kg; 2 catei de usturoi; o legatura de patrunjel proaspat; o ceapa verde ; 50 g de unt; 3 morcovi; 3 dovlecei ; 3 castraveti .

 Mod de preparare :  

Pulpa se desface de pe os dupa care se imparte in 8 bucati de aproximativ 180 g fiecare.  

Separat, intr-un castron, se toaca marunt si se zdrobeste usturoiul, ceapa verde si patrunjelul pana se formeaza o pasta. Se trec bucatile de carne prin acest amestec dupa care se ruleaza si se leaga cu un fir de ata pentru a nu se desface, apoi se lasa „sa se odihneasca” la frigider.

Se taie morcovii, castravetii si dovleceii dupa ce, in prealabil, au fost curatati si feliati cat mai lungi si cat mai subtiri sub forma unor paste " tagliatelle ".
Se pun la fript bucatile de carne timp de 5 minute in cuptorul incins la 180 de grade. Daca nu va place mielul in sange ci mai bine prajit, mariti cu aproximativ 5 minute timpul de coacere.
Incalziti untul, adaugati restul de sos din amestecul de usturoi, ceapa si patrunjel precum si legumele "tagliatelle” care au fost sarate dupa gust. Toate acestea se calesc in jur de un minut pentru a se pastra crocante si consistente.

Se scot de la cuptor feliile de carne care se tapeaza in sosul care a ramas in urma prajelii legumelor si apoi se reintroduc in cuptor pentru inca un minut.

In mijlocul farfuriei se pun legumele calite si carnea ornata cu patrunjel proaspat.

In medie, prepararea mancarii nu dureaza mai mult de 40 de minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea