Social

#serviciu securitate interna #marea britanie securitate

MI-5 intredeschide usa pentru presa

Serviciul de securitate interna al Marii Britanii, MI-5, si-a petrecut cei 100 de ani de functionare invaluindu-si existenta in mister.

Pana la inceputul anilor 1990, chiar si identitatea directorului sau general si locatia sediului din Londra au fost considerate secrete de stat, dezvaluirea lor constituind o infractiune , scrie The New York Times.

Asadar, stirea ca directorul general al MI-5, Jonathan Evans, a oferit miercuri primul interviu dat vreodata de un director al agentiei, a acaparat prima pagina a tuturor ziarelor din Marea Britanie.

Intalnindu-se cu un mic grup de reporteri britanici, Evans nu a oferit informatii noi relevante cu privire la amenintarile din domeniul securitatii cu care se confrunta tara.

Insa este remarcabil faptul in sine ca a avut aceasta intalnire cu jurnalistii, la sediul MI-5, de acum faimos, din Millbank, pe malul Tamisei, in centrul Londrei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea