Social

#mexic #gripa porcina #deschis #guvern

Mexicul isi redeschide barurile si institutiile inchise din cauza gripei porcine

Cafenelele, muzeele, librariile si alte institutii care au fost inchise in aceasta perioada in Mexic vor fi redeschise in aceste zile, anunta USA Today . Ele au aflat astazi de la secretarul pentru sanatate ca isi vor putea deschide portile, dupa trecerea starii de urgenta declansate de virusul H1N1.

Jose Cordova, secretarul pentru sanatate din Mexic, a cerut insa maxima atentie si vigilenta atat din partea cetatenilor mexicani, cat si din partea celor care conduc afaceri in aceasta tara. De asemenea, parintii au fost rugati sa isi tina copiii acasa in cazul in care prezinta simptome ale imbolnavirii cu virusul gripei porcine.

Potrivit USAToday, anuntul privind redeschiderea cafenelelor, muzeelor, librariilor dar si celorlalte afaceri care au fost inchise din cauza epidemiei care s-a declansat zilele trecut in statul sud-american a fost primit cu bucurie atat de cetatenii mexicani, cat si de cei care au fost nevoiti sa aplice ordinul de inchidere.

Conform declaratiilor secretarului de stat, in Mexic au fost inregistrate pana ieri 727 de cazuri de imbolnaviri de gripa porcina, insa se pare ca numarul acestora tinde spre stabilizare . Zona cu cele mai multe cazuri semnalate este Mexico City, oras in care lumea a stat in casa in ultimele patru zile, cei care au iesit fiind obligati sa poarte masti chirurgicale .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea