Social

#despagubiri #greva #metrorex

Metrorex ofera despagubiri modice. Afla cum poti obtine mai mult

Metrorex va acorda despagubiri de 0,8 lei pentru fiecare zi de greva numai posesorilor de abonamente si carduri Activ.  Pentru ceilalti calatori prejudiciati, singura sansa de despagubiri este actionarea in judecata a companiei.

"Calatorii se pot duce cu abonamentele la orice casierie si pot fie sa primeasca banii pentru cele doua zile sau sa plateasca mai putin in momentul cand cumpara un nou abonament. Cei cu carduri Activ vor fi despagubiti doar daca prezinta chitanta, pentru ca ne trebuie documentele prin care sa justificam plata despagubirilor", a declarat directorul comercial al companiei, Tiberiu Moldovan, citat de Gandul.

Calvarul provocat de traficul sufocat din Bucuresti valoreaza astfel, in viziunea Metrorex,  1,6 lei/persoana. Conform statisticii, 650.000 de oameni circula zilnic cu metroul, dar despagubiti vor fi doar cei cu abonamente si carduri Activ.

Compania poate fi data in judecata de persoanele prejudiciate, dar succesul actiunii consta in probe. "Dovada prejudiciului creat e esentiala, poate aduce castig de cauza", sustin specialistii consultati de Evenimentul Zilei.

Dupa stabilirea prejudiciului, partea vatamata trebuie sa plateasca taxa de timbru . In cazul unei despagubiri de 1.700 de lei, aceasta are o valoare de aproximativ 90 de lei. Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor se poate constitui parte in proces si astfel puteti evita plata taxei.

La un asemenea proces, pagubitul se poate reprezenta singur, dar sansele cele mai mari de succes le are asocierea mai multor persoane, cu un singur reprezentant. Pe langa dovada unui contract de transport cu Metrorex, pot fi adusi la proces si martori "care sa declare ca persoana care a actionat Metrorex in instanta circula frecvent cu metroul".

In cazul daunelor morale, pagubitii trebuie sa prezinte si o expertiza medico-legala, emisa de un medic autorizat de Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", care poate costa de la 50 la cateva sute de lei.

Metrorex a primit pana acum 960 de e-mailuri de la persoane interesate de despagubiri, in timp ce la Protectia Consumatorilor, au fost inregistrare 15 plangeri in cele doua zile de greva.

 

Citeste si

Greva de la metrou a adus haos in Bucuresti

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea