Social

#cod portocaliu canicula #avertizare canicula #canicula iulie

Meteorologii au emis o noua avertizare cod portocaliu de canicula

Noua judete din vestul Romaniei se afla in intervalul marti, 3 iulie - vineri, 6 iulie sub cod portocaliu de canicula, cu maxime termice ce pot ajunge pana la 39 de grade, a anuntat Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). In restul regiunilor este valabila o avertizare cod galben.

Judetele vizate de avertizarea cod portocaliu sunt Hunedoara, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Satu Mare, Bihor, Arad si Alba.

Meteorologii anunta ca, in intervalul mentionat, in Banat, Crisana, precum si in vestul Olteniei si al Transilvaniei, canicula va persista si se va intensifica. Disconfortul termic va fi in continuare deosebit de accentuat. Pe arii extinse indicele temperatura umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 37-38 de grade si, izolat 39 de grade, in special miercuri, joi si vineri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea