Social

#concurs #penitenciar #gardian

Meseria de gardian de penitenciar, la mare cautare

Din ce in ce mai multi romani isi doresc sa devina gardieni la penitenciar . Aceasta este concluzia la care au ajuns cei de la Administratia Penitenciarelor atunci cand au vazut ca in acest an numarul celor care si-au depus dosarele pentru a deveni gardieni este de trei ori mai mare decat anul trecut.

Jobul de gardian de penitenciar pare sa fi devenit jobul perfect pentru multi romani. Un gardian castiga cel putin 1.500 de lei pe luna la inceput, dar poate depasi 2.000 de lei in functie de vechime si sporuri si, in plus, are masa asigurata, dupa cum noteaza Realitatea.net.

Administratia Penitenciarelor a anuntat ca pentru cele 200 de posturi de gardian, care au fost scoase la concurs in aceasta perioada s-au inscris peste 1.000 de candidati. Un caz important este cel al Penitenciarului din Gherla, acolo unde numarul celor care si-au depus dosarele este de trei ori mai mare decat anul trecut.

Reprezentantii Administratiei Penitenciarelor au precizat care sunt conditiile pe care o persoana trebuie sa le indeplineasca pentru a deveni gardian: sa fie cetatean roman , sa aiba maxim 30 de ani, o inaltime de peste 1,70 metri, sa fi absolvit cel putin liceul si sa aiba cazierul “curat”.

Candidatii trebuie sa treaca de o testare psihologica si de probe sportive eliminatorii, dupa care intra sa sustina examene: la limba romana si la istorie.

Cei care doresc sa se inscrie la concursul pentru un post de gardian de penitenciar isi mai pot depunde dosarele pana pe 25 septembrie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea