Social

#atantat londra #Khalid Masood #mesaj #londra #terorist

Mesajul teroristului care a comis atacul din Londra, unde a murit si o romanca

Teroristul Khalid Masood, cel care a comis atentatul terorist din Londra, din 22 martie, a trimis un mesaj pe WhatsApp in care explica motivele din spatele faptelor sale. Teroristul a trimis mesajul cu doar 5 minute inainte de comiterea atentatului care s-a soldat cu cinci morti, dintre care si o romanca.

Desi autoritatile au recuperat telefonul atacatorului imediat dupa atentat, agentiile de informatii s-au chinuit timp de cateva saptamani sa obtina mesajul trimis de terorist pe Whatsapp. Autoritatile britanice au reusit sa acceseze mesajul prin utilizarea unor "informatii umane si tehnice", insa nu au oferit mai multe detalii presei din motive de securitate.

In mesaj, teroristul scria ca dezlantuie jihadul drept razbunare pentru actiunile militare occidentale din tarile musulmane ale Orientului Mijlociu, potrivit libertatea.ro. Persoana care a primit mesajul a fost interogata, apoi eliberata deoarece s-a ajuns la concluzia ca nu este complicele lui Khalid Masood si nu avea nicio informatie de ceea ce urma sa se intample pe 22 martie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea