Social

#valeriu tabara #ministrul agriculturii #elevi #mere

Mere gratuite pentru elevii claselor I-VIII

Valeriu Tabara , ministrul Agriculturii , a anuntat, miercuri, ca peste 1,6 milioane de elevi romani vor primi gratuit mere in anul scolar 2011-2012, potrivit unei hotarari a Executivului.

"Executivul a adoptat o Hotarare privind derularea programului 'Marul in scoli' si a decis ca in anul scolar 2011-2012 elevii vor primi gratuit mere cu o valoare zilnica de 0,318 lei/elev pentru o perioada de 94 zile de scolarizare , incepand cu 31 octombrie. Numarul total al elevilor claselor I-VIII, care vor beneficia de mere este de 1.623.857", a spus ministrul Agriculturii.

Bugetul alocat pentru acest program este de 12,6 milioane de euro. 8,5 milioane de euro vor fi alocati din fonduri europene, in timp ce 4 milioane de euro vor veni de la bugetul de stat.

"La aceasta valoare de 0,318 lei, un mar poate avea intre 80 si 120 grame, dar daca este unul valoros precum Ionatan, Frumosul de Voinesti sau Aurora de Bistrita-Nasaud poate cantari si 50 grame. Eu prefer un mar de calitate superioara. In plus, sper ca autoritatile locale sa achizitioneze mere cu predilectie de la producatorii autohtoni de fructe", a mai declarat Valeriu Tabara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea