Social

#pd-l #constanta

Membrii PD-L Constanta exclusi din partid nu se dau batuti si vor o noua conducere

Membrii PD-L Constanta exclusi din partid au anuntat ca au strans peste o treime din semnaturile necesare convocarii unui Consiliu de Coordonare Judetean Extraordinar, programat sa aiba loc pe data 2 august.

Potrivit acestora, in cadrul intrunirii se va desemna o noua conducere interimara a filialei judetene si vor fi analizate rezultatele alegerilor locale.

"Acum avem 35 de organizatii, dar pana miercuri, cand vom depune lista de convocare la Biroul Permanent Judetean, avem asigurari ca se vor alatura peste 50 de lideri ai Colegiului Director Judetean, adica trei sferturi din toate filialele locale", a declarat consilierul judetean Mihai Petre , precizand ca demersul lor este " perfect legal, conform statutului".

Ei considera ca, prin acest CCJ, care este singurul for decizional in organizatia judeteana, situatia din PD-L Constanta se va clarifica. PD-L-istii exclusi au dat de inteles ca tot ce s-a decis pana acum la nivel central " este egal cu zero".

Primarul PD-L al orasului Ovidiu, Dumitru Bocai, care a castigat alegerile din primul tur, a declarat ca, la Constanta, candidatii Ion Popescu si Dorel Constantin Onaca au fost impusi de la centru. "Unde-i vina noastra ca ei au pierdut alegerile? De ce s-a luat decizia dizolvarii Biroului Permanent Judetean? Trebuia dizolvat chiar Biroul Permanent National", a spus el.

Protestatarii sunt de parere ca toate excluderile de pana acum sunt nestatutare. Cat priveste eventuala ignorare de catre centru a CCJ-ului, acestia au dat drept imposibil acest lucru, in conditiile in care in toamna vor avea loc alegeri uninominale iar la reuninea CCJ vor veni 1.000 de delegati.

De cealalta parte, organizatia municipala a PD-L Constanta considera ca tensiunile care au afectat in ultima perioada filiala au luat sfarsit, iar activitatea membrilor se va concentra de acum pe pregatirea alegerilor parlamentare.

Purtatorul de cuvant al filialei PD-L Constanta, avocatul Catalin Filisan, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca membrii sau persoanele excluse din PD-L care vor continua alimentarea tensiunilor nu vor mai fi luati in seama.

"Ma refer la cei exlusi care incearca sa faca diferite valuri si in opinia mea sa-si plateasca anumite polite, atat din interior, cat si din exterior. In prezent, in interiorul PD-L tensiunile s-au incheiat. Cei care fac valuri si participa doar mediatic la o anumita stare de tensiune si ma refer cei care in mod indreptatit au fost exclusi din partid, aceia nu reprezinta PD-L", a afirmat Filisan.

El a mai declarat ca in cazul in care acestia isi vor atribui insemne ale partidului se va ajunge pana la depunerea unor plangeri penale la adresa lor. Filisan a precizat ca destabilizarea filialei este doar o incercare a social-democratilor de a slabi PD-L in apropierea alegerilor din toamna "aceste valuri sunt create artificial de cei pe care ii consider niste circari manuiti din spate de PSD care este cel care isi doreste sa alimenteze aceste tensiuni si se foloseste de cei exclusi pentru a genera mediatic aceasta stare de tensiune".

Conducerea organizatiei municipale a PDL Constanta a mai precizat, prin prim-vicepresedintele Mircea Banias , ca la indicatiile Biroului Permanent National s-a demarat o verificare a membrilor pe care ii are in prezent filiala.

Mircea Banias
a spus ca in urma discutiilor cu presedintii sectiilor de votare ai PD-L, dar si cu liderii de cartiere, situatia incepe sa intre pe un fagas normal din punctul lor de vedere. "Partidul nu sufera de plecari masive. Lumea e dispusa sa isi asume o munca pentru castigarea alegerilor generale si ne-au comunicat sa vorbim cat mai putin despre actiunile cu caracter subversiv ale celor care au parasit partidul", a precizat Banias.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea