Social

#csm alegeri #presedinte csm #bilant csm #lidia barbulescu

Membrii CSM isi aleg joi presedintele si vicepresedintele

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii CSM isi aleg, in sedinta de joi, presedintele si vicepresedintele, mandatul actualei conduceri a CSM expirand pe 12 ianuarie.

Cu aceasta ocazie, actualul presedinte, Lidia Barbulescu , va prezenta si bilantul activitatii pe 2008 al institutiei, informeaza Agerpres.

Pana in prezent nu si-a anuntat nimeni oficial candidatura, insa membrii CSM isi pot depune candidaturile chiar si in timpul sedintei. La reuniunea Plenului CSM de joi este asteptat si presedintele Traian Basescu, care, potrivit Constitutiei, va prezida lucrarile sedintei.

In acest an, Virgil Andreies ar putea candida pentru functia de presedinte iar pentru cea de vicepresedinte, procurorul Bogdan Licu .

Potrivit Constitutiei si Legii 317/2004 privind CSM, Consiliul este condus de un presedinte, ajutat de un vicepresedinte, care fac parte din sectii diferite, pentru un mandat de un an, care nu poate fi reinnoit. Presedintele si vicepresedintele CSM sunt alesi dintre cei 14 membri ai Consiliului, alesi la randul lor in adunarile generale ale magistratilor.

Nu pot candida la functiile de presedinte si vicepresedinte membrii de drept ai CSM: presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Nicolae Popa, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi , ministrul Justitiei, Catalin Predoiu , si reprezentantii societatii civile. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea