Social

#dmitri medvedev patriarh #aleksei rusia murit #medevev anulat vizita

Medvedev si-a anulat vizita in Italia

Presedintele rus Dmitri Medvedev, care se afla in India, si-a anulat vizita in Italia din cauza mortii patriarhului aleksei al II-lea si se va intoarce direct la Moscova. "Presedintele a discutat telefonic cu omologul sau italian.

In urma mortii patriarhului, s-a decis ca celebrarile dedicate transferului unui centru religios din Bari catre biserica ortodoxa rusa sa fie amanate", a spus Natalia Timakova, purtatoarea lui de cuvant, relateaza Reuters.

"Presedintele va reveni la Moscova vineri, dupa incheierea vizitei sale oficiale in India", a declarat sursa. "Sfantul Patriarh a murit la locuinta sa din Peredelkino, din apropiere de Moscova, vineri dimineata ", a informat seful biroului de presa, Vladimir Viguilianski.

Apropiat de premierul si fostul presedinte Vladimir Putin, aleksei al ii-lea era din 1990 liderul celei mai mari Biserici Ortodoxe din lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea