Social

Medvedev: Lumea va trebui sa tina cont de alianta ruso-chineza

Noul presedinte rus, Dmitri Medvedev, care a facut o vizita oficiala de doua zile in China, a afirmat ca lumea trebuie sa tina cont de alianta dintre China si Rusia, chiar daca aceasta cooperare ii face pe unii sa scrasneasca din dinti, scrie agentia France Press.

"Cooperarea ruso-chineza s-a transformat azi intr-un factor cheie pentru securitatea internationala, in lipsa caruia este imposibil sa fie luate decizii importante in cadrul comunitatii internationale", a declarat noul lider de la Kremlin, intr-un discurs rostit in fata studentilor Universitatii din Beijing.

"Poate ca aceasta cooperare strategica nu este pe placul tuturor, insa ea raspunde intereselor noastre si o vom consolida", a continuat Medvedev, subliniind ca aceasta cooperare se va axa pe "proiecte economice comune".

„Nu" scutului antiracheta

Presedintele rus si omologul sau chinez, Hu Jintao, au denuntat in acelasi glas proiectul american de amplasare a unui scut antiracheta in Europa de Est, proiect considerat de Moscova o amenintare la adresa propriei securitati, in pofida asigurarilor date de SUA ca proiectul este destinat protejarii in fata unor eventuale atacuri din partea unor tari precum Iranul.

Pe timpul prezentei liderului rus la Beijing au fost semnate mai multe acorduri, in domeniul energetic si nuclear. Moscova si Beijingul au convenit asupra constructiei unui oleoduct care sa lege Siberia de China.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea