Social

#medvedev #rusia #inarmare #occident #armata

Medvedev anunta inarmarea puternica a Rusiei

Rusia se va reinarma puternic din 2011. Acesta este ordinul pe care presedintele rus Dmitri Medvedev l-a dat, adaugand faptul ca NATO incearca in continuare sa isi sporeasca prezenta in apropiere de Rusia. Aceasta precizare vine dupa ce zilele trecute Medvedev ii ordonase vicepremierului Serghei Ivanov sa gaseasca toate resursele necesare pentru sustinerea sectorului apararii.   

Conform declaratiilor sefului de stat rus, in 2011 fortele armate rusesti vor fi dotate cu armament nou iar unitatile militare vor fi reechipate si reutilate. In plus, liderul rus a precizat si ca fortele strategice nucleare reprezinta o prioritate pentru Rusia.

Zilele trecute Rusia anunta ca numai in 2009 va cheltui pentru arme si echipamente aproape 50 de miliarde de dolari. Conform presei rusesti, Dmitri Medvedev i-ar fi ordonat vicepremierului Serghei Ivanov , cel care raspunde pentru complexul militaro-industrial, ca sectorul apararii sa fie in siguranta, in conditiile crizei financiare.  

Rusia a anuntat ca se va concentra pe domeniul apararii dupa ce relatiile cu Occidentul s-au tensionat si inrautatit, pe fondul conflictului din Georgia. Presedintele Medvedev a fost cel care a anuntat de mai multe ori ca Rusia nu va economisi si va depune eforturi majore pentru modernizarea fortelor sale militare, intentionand sa construiasca chiar submarine nucleare si portavioane.    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea