Social

#tulpina delta #valul patru #virgil musta #coronavirus #pandemie #romania

Medicul Virgil Musta sustine ca valul patru de coronavirus va incepe in august

Virgil Musta, medic la spitalul de boli infectioase Victor Babes din Timisoara, a vorbit despre pericolul valului patru de coronavirus, care urmeaza sa loveasca Romania. Acesta va avea ca tulpina principala de transmitere tulpina Delta, care este mult mai virulenta decat tulpinile precedente si care face deja ravagii in Anglia, Rusia, Portugalia si in alte tari eruopene.

Potrivit medicului, cel mai probabil, valul patru va lovi Romania incepand din august.

"In principiu, la noi valurile au venit cam la 3-4 saptamani dupa ce au aparut in celelalte tari europene, unde miscarea populatiei este mult mai intensa si unde turismul este mai dezvoltat. Ce va pot spune este ca la ora actuala acest al patrulea val, creat in special de tulpina indiana Delta, creeaza probleme in Anglia, unde numarul de imbolnaviri a crescut, in Rusia, unde, de asemenea, numarul de imbolnaviri este foarte mare, in Portugalia si acum vedeti ca deja au inceput sa creasca si in alte tari vest europene, deci probabil ne asteptam ca intr-o luna sa apara si la noi. Nu va pot spune cat de repede se va extinde comunitar. Asta inseamna ca aceste cazuri pot aparea in 2-3 saptamani, dar mai dureaza 1-2 saptamani pana sa se transforme in transmitere comunitara.", a explicat medicul Virgil Musta pentru DC NEWS.

Pentru prevenirea celui de-a patrulea val, dar si pentru diminuarea simptomelor in caz de infectare, medicul recomanda vaccinare. Medicul a mai precizat ca Romania va fi, din nou, amenintata de Covid in momentul in care vor aparea primele cazuri clinice de boala.

"Momentan nu sunt forme clinice de boala. In momentul in care vor aparea aceste forme clinice de boala vom vedea daca avem capacitatea de a testa si virusul Delta. Putem face testari de Sars-Cov-2, dar nu stiu daca avem si posibilitatea sa secventiem acest virus. Din pacate, campania de vaccinare s-a cam blocat si aici este foarte important sa spunem populatiei ca masura cea mai eficienta pentru a tine sub control si a preveni poate al 4-lea val este sa ne vaccinam si trebuie sa intelegem ca este cea mai eficienta masura de a ne proteja, chiar si pentru tulpina aceasta noua, Delta.", a mai spus medicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea