Social

#val trei coronavirus

Medicul Andreea Moldovan: "Este foarte posibil sa apara un al treilea val si in Romania"

Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sanatatii, a anuntat ca la nivel guvernamental este luata in calcul si aparitia unui al treilea val al epidemiei de coronavirus. 

„Vorbim acum de tulpina din Marea Britanie. S-ar putea ca în scurt timp sa vorbim si de tulpina din Africa de Sud, pentru ca încep deja sa fie raportari în Europa de prezenta a acestei tulpini. Tulpina din Marea Britanie are cateva particularitati, în principal cea care vizeaza copiii, avand o rata de transmitere si de contagiozitate mai mare la aceasta grupa de persoane, deci deja avem un plus de grija. De asemenea, rapiditatea cu care ea se extinde în toate celelalte tari ar trebui  sa ne dea si noua de gandit”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sanatatii, duminica, la o televiziune de stiri.

Andreea Moldovan a anuntat ca ministerul are deja un plan de rezerva pentru aceasta crestere a infectiilor asteptata în urmatoarea perioada.

„Ne gandim ca este foarte posibil sa apara un val trei si la noi, drept care suntem în discutii în perioada aceasta si cred ca vom definitiva un prim pas mare saptamana viitoare. Va fi pe reorganizarea sistemului spitalelor COVID, non-COVID. Trebuie sa ne adaptam la ceea ce avem acum - o scadere a numarului de cazuri -, dar sa lasam posibilitatea ca în cazul în care numarul de cazuri creste, sa ne putem rapid replia pe cresterea accesibilitatii pacientilor COVID, dar mai ales pe o îngrijire de calitate a acestora. Deci se lucreaza si speram sa venim saptamana viitoare cu un plan în acest sens”, a anuntat Andreea Moldovan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea