Social

#guvern #decizie guvern #moarte infantila #nasteri premature

SOCANT! Decizia luata de guvern, care va duce la cresterea numarului de morti infantile

Guvernul a taiat la jumatate fondurile alocate ingrijirii copiilor prematuri, fapt care a starnit un val de reactii din partea organizatiilor neguvernamentale, care atrag atentia ca aceasta masura va duce la cresterea mortalitatii infantile.

Potrivit evz.ro, medicii neonatologi spun ca nu mai pot face fata ingrijirii copiilor pentru care costurile sunt uriase. "Pentru anul 2014, bugetul solicitat a fost de 500.000 de lei (dupa numarul cazurilor de nasteri premature de anul trecut), insa am primit doar 72.000 de lei, drastic diminuat. Am depus memorii la Ministerul Sanatatii, la Institutul de Ocrotire al Mamei si Copilului, la Directia de Sanatate Publica, fara niciun raspuns", a declarat dr. Mihaela Demetrian, de la Maternitatea Filantropia.

In Romania, peste 20.000 de copii se nasc anual prematur, iar tratamentul lor poate costa pana la 10.000 de euro. Potrivit Organizatiei "Salvati Copiii", in tara noastra moare cate un copil nascut prematur la fiecare 5 ore.

Sursa foto: citynews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea