Social

#vanzare medicamente #medicii romani #companii farmaceutice #medici #farmacie #mita

Medicii romani, mituiti de companiile farmaceutice sa prescrie medicamente

Teva Pharmaceutical Industries, o companie farmaceutica israeliana, este acuzata de faptul ca mituieste medicii din Romania pentru a prescrie medicamente fabricate de acestia.

Compania israeliana a demarat o ancheta in acest sens, in timp ce incerca deja sa solutioneze alte anchete deschise de autoritatile americane cu privire la mituirea lucratorilor sanitari rusi, mexicani si ucraineni. Purtatorul de cuvant al companiei a declarat ca in prezent se face o investigatie interna insa nu a dat mai multe declaratii, potrivit stirileprotv.ro.

Ancheta a fost demarata dupa ce o persoana anonima a acuzat compania ca plateste comisioane de vorbitori si de consultanta pentru medicii romani care, in schimbul banilor, prescriu medicamentul Copaxone destinat tratarii sclerozei multiple, catre un numar cat mai ridicat de pacienti din Romania, potrivit news.ro.

Compania este acuzata si de faptul ca le trimit medicilor o scurta prezentare PowerPoint, pe care acestia urmeaza sa o citeasca la intalnirile cu alti lucratori sanitari, medicii primind bani pentru acest lucru.

Mai mult, se pare ca medicilor romani li se acopera si cheltuielile de calatorie in strainatate de catre reprezentantii Teva.

Copaxone a generat insa vanzari de aproximativ 1,1 miliarde de dolari in ultimul trimestru, adica 19% din veniturile totale ale companiei Teva Pharmaceutical, potrivit libertatea.ro.

 

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea