Social

#copii arges #Echerichia coli #medici #spitalul marie curie

Medicii depasiti de situatie! Cer ajutorul medicilor straini in cazul copiilor din Arges

Medicii sunt depasiti de situatia copiilor din Arges infectati cu Echerichia coli si cer ajutorul medicilor din Franta si Olanda. Ministrul sanatatii a declarat ca o echipa de la Centrul European de control al bolilor de la Stockholm ar putea sa ajunga in Romania.

 

In tot acest timp trei copii si-au pierdut viata. Ultimul, o fetita de 1 an si 4 luni, a decesat ieri la spitalul Marie Curie din Capitala. Ce trei copii au decedat in urma complicatiei sindromului hemolitic uremic. Primul a decedat in 4 februarie, al doilea luni dimineata, potrivit stirileprotv.ro.

"Tipul de Echerichia coli care s-a izolat in coproculturile acestor copii nu este tipul de E.Coli responsabil de boala. Acest germene are o viata in materiile fecale si in organismul uman foarte scurta. Actioneaza prin niste toxine pe care le emite.", declara dr. Mihaela Balgradean, pentru protv.ro

In prezent, in spitalul Marie Curie din Capitala, mai sunt internati 7 copii. Medicii preocupati de starea actuala a acestora dar si de sechelele cu care ar putea ramane dupa atatea zile de dializa si terapie intensiva.

''Sechelele se leaga nu numai de functia renala care poate fi compromisa, dar exista si riscuri in ceea ce va da in final rezultat pe boala pulmonara, pe act motorie, a activitati SNC.", adauga dr. Mihaela Balgradean.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea