INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Medicii de familie si-au deschis cabinetele pentru analizele gratuite

Setul de analize va fi stabilit pentru fiecare pacient, in functie de virsta, sex si istoricul medical. Programul national de evaluare a sanatatii romanilor a inceput oficial duminica, desi potrivit ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, acesta se va derula efectiv o data cu prezentarea primilor pacienti la medic. Romanii nascuti in luna iulie vor primi scrisorile in etape, in cursul lunii iulie, conform contractului incheiat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu Posta Romana . Medicii de familie vor fi cei care vor decide cum vor programa acesti pacienti pentru control. Cei nascuti in luna august vor primi scrisorile in a treia decada a lunii iulie. Pina la sfirsitul anului, toti cetatenii ar trebui sa primeasca scrisorile si taloanele. Pe un talon scrie „Medic“ si cu acesta cetateanul se va prezenta la consultatie, la medicul de familie, in luna in care este nascut. Acest talon va ramine la medicul de familie. Pe al doilea talon scrie „Laborator de analize“ si cu el cetateanul se va prezenta la laboratorul sau punctul de lucru stabilit pentru a i se recolta probele recomandate. Medicul de familie va scrie si va parafa pe spatele talonului analizele recomandate. Romanii au dreptul la noua investigatii paraclinice, insa medicul de familie stabileste de ce analize are nevoie fiecare pacient, in urma examenului clinic. Persoanele asigurate care au fost depistate cu probleme de sanatate ce nu pot fi rezolvate de medicul de familie examinator vor fi trimise de catre acesta, cu bilet de trimitere, la cabinetele de specialitate pentru precizarea diagnosticului si a atitudinii terapeutice. Nu vor face acest control persoanele care in ultimele 30 de zile au efectuat investigatiile paraclinice mentionate in program, in laboratoare care indeplinesc conditiile stabilite de reglementarile prevazute in program, bolnavii cronici cunoscuti si dispensarizati de catre medicul de familie care in ultimele 90 de zile au efectuat investigatiile paraclinice mentionate in program, in laboratoare care indeplinesc conditiile stabilite prin ordin, si copiii de la 0 la 3 ani, doar la recomandarea expresa a medicului. Ce analize sint recomandate Investigatiile necesare se fac in functie de virsta, sex si istoric medical, dupa cum urmeaza: - persoanelor cu virste peste 3 ani le sint recomandate hemoleucograma completa, glicemia, sideremia, sumarul de urina - persoanelor cu virste peste 30 de ani le sint recomandate trigliceridele si TGP - persoanelor cu virste peste 40 de ani le sint recomandate colesterolul seric total, HDL colesterol - persoanelor peste 50 de ani le este recomandata creatinina serica

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea