INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

#eliberare retete #medici familie #persoane cu cancer #bolnavi cancer #cas #retete

Medicii de familie pot oferi retete pacientilor bolnavi de cancer. Judetul in care acest lucru este posibil

Medicii de familie dintr-un judet din Romania vor putea oferi retete pentru medicamente, pentru pacientii bolnavi de cancer. Decizia a fost luata de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) pe fondul deficitului de medici specialisti.

 

Este vorba despre judetul Buzau, unde au fost deja incheiate contracte cu 231 de medici de specilitate. CAS atrage insa atentia ca exista un deficit pentru toate specialitatile clinice, numarul de specialisti ridicandu-se la aproximativ 400 de medici.

"Specialitatile deficitare stabilite de catre Comisia mixta paritara (CAS, Directia de Sanatate Publica si Colegiul Medicilor) sunt urmatoarele: alergologie si imunologie, ATI, boli infectioase, cardiologie, cardiologie pediatrica, chirurgie cardiaca, chirurgie generala, chirurgie buco-maxilo-faciala, chirurgie pediatrica, chirurgie plastica, chirurgie toracica, chirurgie vasculara, dermatovenerologie, diabet, endocrinologie, gastroeneterologie, gastroenterologie pediatrica, genetica medicala, geriatrie si gerontologie, hematologie, medicina interna, nefrologie, nefrologie pediatrica, neonatologie, neurochirurgie, neurologie, neurologie pediatrica, oncologie medicala, oncologie si hematologie pediatrica, OG, oftalmologie, ORL, ortopedie, ortopedie pediatrica, pneumologie, pneumologie pediatrica, psihiatrie, psihiatrie pediatrica, radiologie, reumatologie, urologie, ingrijiri paliative, planificare familiala, medicina fizica si reabilitare", informeaza CAS.

La nivelul judetului exista un deficit mare de medici oncologi. Aici exista doar trei medici specialisti care ofera tratament pentru peste 1.000 de pacienti, fiecare.  Avand in vedere numarul mic de medici, s-a luat decizia ca pastilele pentru durere sa poata fi prescrise de medicii de familie. Cu toate acestea, concediile medicale necesare acestor pacienti (care sunt mai lungi de 7 zile) pot fi acordate doar de medicii de specialitate.

"Sunt 66 de contracte cu 231 de medici de specialitate dar avem un necesar de 393 de medici de specialitate. La Oncologie, de la data de 1 mai dl.doctor Vasilescu s-a pensionat, nu a mai continuat de la data de 1 mai relatia cu CAS, au ramas aproape 1000 de oameni in tratament undeva in aer.

Am dat la toti medicii de familie o hotarare, un acord de la CAS sa prescrie in baza scrisorilor medicale acele medicamente impotriva durerilor. Sunt foarte multi bolnavi pe Oncologie care sunt salariati si au nevoie de concedii medicale iar concediile medicale medicii de familie nu le pot prescrie pentru 30 de zile, ci numai pentru 7 zile. Aici este o mare problema", a precizat directorul CAS Buzau, Simona Anghel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea