Social

#medic #minister #medici de familie #cabinet #contract cadru

Medicii de familie nu-si inchid cabinetele si semneaza Contractul cadru

Medicii de familie au ajuns la un acord cu Ministerul sanatatii, anunta Realitatea TV. Ei amenintasera ca isi vor inchide cabinetele si nu le vor deschide pana nu vor exista negocieri reale cu autoritatile, aceasta dupa ce refuzasera sa semneze Contractul cadru pentru acest an.

La negocierile cu reprezentantii Ministerului Sanatatii din aceasta dimineata, medicii si-au manifestat nemultumirile fata de bugetul pe care l-au primit pe acest an, dar si fata de noul contract cadru, cel pe 2009, pe care trebuiau sa-l semneze cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Reprezentantii medicilor de familie spun ca nu vor semna acest contract cadru pana nu vor fi negociate cateva aspecte din structura lui, in plus atragand atentia asupra faptului ca bugetul pe 2009 este cu 40% diminuat fata de anul trecut.

In urma discutiilor purtate ieri si astazi medicii au semnat un protocol prin care se angajeaza sa semneze contractul cadru, care va intra in vigoare miercuri. In acest contract nu mai este prevazuta asistenta medicala in centrele de permanenta, iar in privinta acestui subiect va fi semnat un act distinct, in urmatoarele saptamani, dupa ce vor fi reglementate exact conditiile si locurile unde vor fi aceste centre .

Contractul in varianta finala va fi elaborat dupa consultarile care vor avea loc si cu Ministerul Administratiei , in urma carora se va stabili unde e nevoie de aceste centre si care va fi nivelul de implicare al autoritatilor locale. Pentru plata medicilor de familie care vor asigura asistenta in aceste centre, bugetul ministerului Sanatatii va fi anul acesta de cinci milioane de euro.

Zilele trecute, medicii de familie au amenintat ca isi vor inchide cabinetele, de la 1 aprilie si ca le vor tine inchise pana cand vor demara negocieri "reale" cu autoritatile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea