Social

#guvern #concediu medical #medic de familie

Medicii de familie au inceput sa refuze concediile medicale

Noua metodologie de acordare a concediilor medicale a intrat in vigoare de sambata, iar medicii de familie s-au speriat si au inceput sa refuze acordarea concediului si pentru bolnavi care chiar au nevoie!

Medicii de familie sunt mult mai precauti inainte de a da dreptul la concediu medical , dupa introducerea normelor pentru reducerea concediilor luate fara justificare medicala. Primul caz in care un pacient a fost refuzat desi era cu adevarat bolnav s-a intamplat chiar zilele trecute.

Angela Borto, de 23 de ani, s-a prezentat la camera de garda a Spitalului Universitar din Capitala, cu durere abdominala acuta, varsaturi si greata. Dupa ce a primit diagnosticul de "boala inflamatorie pelvina", a fost tratata si i s-a recomandat repaus la domiciliu, scrie Romania Libera.

A doua zi, Angela a aflat cu stupoare ca medicul de familie refuza sa-i semneze cererea de concediu medical. Acesta i-a spus ca medicul care a tratat-o la Urgente este cel care trebuie sa-i dea acordul. Si acesta a refuzat cererea femeii, pe motiv ca nu a fost internata si ca medicul de familie este responsabil in aceasta situatie.

"Va spun sincer, cu noile prevederi, as fi facut la fel. Nici nu mai stim la ce sa ne asteptam, cu toate modificarile legislative. Mai bine ne luam masuri de precautie", a declarat pentru Romania Libera un medic de familie , sub protectia anonimatului.

Reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ai Ministerului Sanatatii au explicat ca greseala este a medicului de familie.

"Acei medici de familie care le refuza pacientilor dreptul la concediul medical sunt impotriva legii. Pacientii ar trebui chiar sa-i dea in judecata", sustine Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

 

Citeste si

Concediu medical? Stai acasa, vine politia!

Concediile medicale vor fi verificate de politie

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea