Social

Medicii ar putea primi prime de stabilitate

Mai multi bani pentru personalul medical. Aceasta este intentia Executivului roman care a propus un proiect legislativ care prevede ca personalul din sistemul sanitar ar putea beneficia, de doua ori pe ani, de o prima de stabilitate, egala cu salariul de baza minim, corespunzator functiei, gradului sau treptei profesionale, din luna in care se face plata primei.

Ministerul a lansat astazi acest proiect de lege spre dezbatere publica, precizand faptul ca de aceasta prima de stabilitate ar putea beneficia si personalul cu functii de conducere din spitalele publice, institutul de hematologie, serviciile de ambulanta, precum si cel din centrele de transfuzie sanguina.

Hotararea de Guvern de astazi mai precizeaza ca personalul medical care este incadrat in baza unui contract individual cu timp partial de munca, avand insa norma de baza la o alta unitate sanitara, va primi prima de stabilitate de la unitatea unde este angajat cu norma de baza.

De prima de stabilitate nu vor beneficia insa personalul medical care a fost in concediu de maternitate si care la data acordarii primei de stabilitate se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani.

Proiectul de act normativ privind acordarea unei prime de stabilitate pentru personalul medical este supus dezbaterii publice pe site-ul MSP, www.ms.ro, pana la data de 10 mai.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea