Social

#medici #proteste #proteste capitala #proteste medici #miting in capitala

Medicii anunta proteste in Capitala

Medicii pregatesc pichete luna viitoare, iar in octombrie vor organiza un miting in Capitala. Actiunile de protest vor avea loc intre 18 si 24 septembrie, iar nemultumirile acestora vizeaza obtinerea mai multor bani pentru sistemul sanitar.

Luna septembrie debuteaza cu pichete din partea medicilor in toata tara. In Bucuresti acestea vor avea loc in fata Ministerului Sanatatii si Ministerului de Finante, anunta Colegiul Medicilor din Romania.

"Conditia noastra preliminara si nenegociabila este dublarea salariilor medicilor rezidenti. In prezent, Ministerul Sanatatii lucreaza la un proiect in acest sens, speram ca va fi pus pe site la sfarsitul lunii august", a declarat presedintele CMR, prof. dr. Vasile Astarastoae, citat de Mediafax.

In prezent, un medic rezident castiga in jurul de 900 lei pe luna, in timp ce un medic specialist incaseaza lunar in jur de 2.200 de lei. Personalul medical se plange si de conditiile de lucru, dar si de modul in care este tratat de autoritati.

Gratiela Petrescu

[[foto:www.mondonews.ro]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea