Social

#medicament longevitate #medicament scadere glicemie # scaderea glicemie

Medicamentul care te ajuta sa traiesti pana la 120 de ani

Un medicament utilizat de peste 40 de ani pentru scaderea glicemiei la pacientii cu diabet de tip 2 este, totodata, si speranta oamenilor de stiinta ca vom trai pana la 120 de ani!

Antidiabeticul in cauza, metformina, aprimit autorizatie din partea Agentiei alimentului si medicamentului din SUA sa fie testat pe oameni, in SUA incepand de anul viitor, potrivit unui studiu publicat pe telegraph.co.uk.

Daca se va dovedi eficienta, metformina ar putea oferi persoanelor cu varsta peste 70 de ani sansa de a fi la fel de sanatoase biologic ca acelea de 50 de ani, potrivit cercetatorilor americani. Specialistii vorbesc in acest caz despre „tratarea“ procesului de imbatranire astfel incat sa poata fi prevenite boli degenerative precum cancerul, diabetul si dementa.

Cercetatorii se gandesc deja ca descoperirea unui „vaccin antiimbatranire“ ar fi o solutie mai buna decat gasirea unui tratament universal anticancer.

„Daca tintesti procesul de imbatranire si il incetinesti, atunci incetinesti toate bolile asociate imbatranirii“, a declarat unul dintre autorii studiului cercetatorul scotian Gordon Lithgow, de la Buck Institute for Research on Ageing din California.

Metformina este prescrisa in special pacientilor supraponderali, care nu pot tine sub control nivelul glicemiei doar prin dieta si activitate fizica. Potrivit studiului publicat de Telegraph, in cazul pacientilor supraponderali cu diabet zaharat de tip 2 tratati cu metformina ca terapie de prima intentie a fost remarcata o diminuare a incidentei complicatiilor cronice ale bolii.

Sursa foto: ilovesaude.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea