Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Medicamente mai ieftine cu 15% din toamna

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu , a anuntat simbata, la Sibiu, ca medicamentele eliberate de farmacii se vor ieftini cu 15% din toamna, ca urmare a unui ordin ministerial ce va intra in vigoare la 1 septembrie , introducind o noua modalitate de stabilire a preturilor. Nicolaescu a declarat ca se vor utiliza cumulat trei metode de reducere a pretului . „Azi se calculeaza preturile la medicamente luindu-se pretul cel mai mic practicat in trei state din Uniunea Europeana. Vom lua in calcul, pe viitor, cel mai mic pret din 12 state ale Uniunii Europene. Potrivit estimarilor noastre, la costurile din 2006 am avea astfel o reducere cu 12% la toate medicamentele“, a explicat ministrul. Prin acest ordin vor fi reduse adaosurile practicate de distribuitori (de la 18 la 12%) si de farmacii (de la 24 la 16-18%). „Toate aceste masuri ar urma sa insemne o reducere medie a preturilor la medicamente de 15%“, sustine ministrul. Chiar daca ordinul ar urma sa intre in vigoare de la 1 septembrie, scaderile de pret se vor face simtite abia de la inceputul lui noiembrie, pentru ca distribuitorii si farmaciile sa isi regleze stocurile. „Nu vrem sa fim acuzati ca ne-am bagat mina in buzunarul lor“, a declarat Nicolaescu. El a mai spus ca se poarta deja discutii cu producatorii, distribuitorii si cu reprezentantii farmaciilor, din partea carora exista reactii adverse si presiuni. „Nu am sa cedez insa. Preturile se stabilesc prin ordin de ministru, care va intra in vigoare dupa consultari“, a incheiat Nicolaescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea