Social

#epilepsie #medicamente # medicamente gratuite #medicamente cancer #boli endocrine

Medicamente gratuite pentru bolnavi. Afla cine le primeste!

Medicamentele pentru cancer, epilepsie si boli endocrine vor fi compensate integral, potrivit unui proiect de hotarare al Ministerului Sanatatii, citat de realitatea.net.

Astfel, vor beneficia de compensare suta la suta a pretului medicamentelor bolnavii care sufera de epilepsie, indiferent ca se trateaza acasa sau intr-o unitate medicala. Potrivit ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, suma alocata pacientilor cu epilepsie in acest an era insuficienta, astfel ca s-a decis cresterea acesteia de la 2,66 milioane de lei, la 4,65 milioane de lei.

Vor fi scutiti de cheltuieli pacientii care sufera de gusa endemica, insuficienta suprarenala cronica, diabet insipid, tumori hipofizare si tumori neuroendocrine. In plus, noua produse destinate tratamentului oncologic al pacientilor inclusi in programele nationale de sanatate vor mai fi compensate integral.

Nicolae Banicioiu a anuntat ca noua lista de compensate va fi evaluata in totalitate, dar pana atunci, din luna mai, pacientii cu boli rare fara terapie in ultimii ani vor beneficia de medicamente compensate.

Sursa foto: refresh.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea