Social

# medic infectat cu coronavirus # medic infectat #oncologie

Medic infectat cu coronavirus s-a plimbat prin spitalul de oncologie

Ancheta la spitalul de Oncologie din Iasi, unde un medic care a revenit din Franta s-a plimbat prin spital desi nu avea voie sa intre in incinta acestuia. Medicul a intrat in contact cu 9 angajati. Dupa patru zile acesta a fost despistat pozitiv pentru coronavirus.

 

Cu toate acestea, conducerea spitalului a declarat ca medicul nu a fost la serviciu, insa camerele de vedere l-au surprins pe holurile spitalului.

"Referitor la ancheta epidemiologica desfasurata in cazul medicului angajat la Institutul Regional de Oncologie, confirmat cu COVID-19 pe data de 16.03.2020, facem precizarea ca potrivit informatiilor si imaginilor de pe camerele de supraveghere, acesta a fost prezent in spital pe data de 12 martie 2020, in intervalul orar 7:15 – 7:57. Date preliminare din cadrul anchetei releva faptul ca pe toata perioada in care medicul a stat in spital, nu a intrat in contact direct cu cele 9 persoane cu care acesta a interactionat. Discutiile au avut o durata de aproximativ doua minute cu 8 dintre cei 9 contacti, distanta intre persoane a fost mai mare de 1,5 metri, toate persoanele purtau masti, ceea ce inseamna ca nu se incadreaza in definitia de caz a contactului direct. Un singur cadru medical a fost testat pentru depistarea virusului, avand in vedere ca discutia purtata cu medicul depistat cu noul coronavirus a durat aproximativ 5 minute. Conform ultimelor informatii, testul pentru depistarea COVID-19 este negativ, iar cele 8 persoane sunt izolate la domiciliu pentru a se elimina orice factor de risc epidemiologic", scrie intr-un comunicat emis de DSP Iasi, potrivit realitateadeiasi.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea