Social

#evrei #scuze #mazare

Mazare simte nevoia sa se reculeaga

Radu Mazare regreta ca s-a imbracat in nazist. Intr-o scrisoare trimisa aseara catre comunitatea evreiasca, el isi cere scuze pentru gestul sau si spune ca va merge sa se reculeaga la un loc de omagiere al evreilor care si-au pierdut viata in timpul prigoanelor anti-evreiesti.

Primarul Constantei puncteaza in scrisoare faptul ca fapta sa din urma cu cateva zile nu sunt dovada unor idei “nationaliste, fasciste sau antisemite”. Din contra, Mazare spune ca printre prietenii sai apropiati se afla si persoane de origine evreiasca, precum Elan Schwartzenberg .

Impreuna cu acesta a fost in vizita la fostul lagar de concentrare Dachau si la Memorialul Yad Vashem, acolo unde s-a documentat si recules in memoria victimelor Holocaustului, dupa cum noteaza Evenimentul Zilei.

PSD-istul invoca in apararea sa, pentru a puncta faptul ca nu este antisemit, mai multe nume de cetateni si companii israeliene, cu care are relatii cordiale. Si pentru a-si intari afirmatiile, primarul ofera drept persoana de contact pentru verificarea informatiilor numele presedintelui Comunitatii Evreiesti din Constanta, Carol Friedman.

In randurile sale, Mazare isi explica din nou gestul de a imbraca uniforma nazista. Potrivit acestora, primarul a dorit sa aduca “un omagiu ofiterului german Claus von Stauffenberg, care a murit executat in urma incercarii sale de a-l asasina pe dictatorul Adolf Hitler”.

In urma cu doar cateva zile, Radu Mazare a atras criticile intregii lumi, dupa ce a urcat pe un podium de prezentare de moda , alaturi de fiul sau, imbracati in uniforme de nazisti comandate special din Germania. Mazare avea costumatia unui ofiter nazist, pe uniforma existand chiar si o zvastica .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea