Social

#elevi Bac #rezultate simulare Bac 2016 #Bac 2016 #simularea Bac 2016 # promovabilitate bac

Masurile luate de autoritati dupa dezastrul de la simularea Bac 2016

 

Rata de promovare a simularii Bacalaureatului de anul acesta a fost de 38% la clasa a XII-a si de 25% la clasa a XI-a, potrivit datelor communicate de Ministerul Educatiei. In aceste conditii, ministrul Educatiei cere masuri speciale in toata tara si ii roaga pe profesori sa-i ajute pe elevi sa recupereze materia pana in vara.

Adrian Curaj, ministrul Edcuatiei, solicita Inspectoratelor Scolare Judetene “monitorizarea atenta a programului de pregatire a elevilor de liceu prin inspectii scolare tematice si consultari cu comisiile metodice din licee, precum si a planurilor individuale de remediere, in cazul elevilor cu rezultate slabe la simulare”.

 Ministerul Educatiei a recomandat inspectoratelor scolare judetene sa organizeze, la nivel local, o noua simulare a bacalaureatului la clasa a XII-a, mai ales acolo unde sunt rezultate slabe, a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al ministerului Mirabela Amarandei.

 

Masurile vin dupa rezultatele catastrofale obtinute de elevi la simularea bacalaureatului. Doar 64,6% dintre elevii de clasa a 12-a au luat note peste 5 la limba si literatura romana.

„In patru judete, rata de promovare la clasa a XII-a a fost de peste 45%: Cluj (47,5%), Alba (46,6%), Galati (46,2%) si Iasi (46%). Procente de promovare sub 25% s-au inregistrat in judetele Giurgiu (24,7) si Ilfov (18,4). In ceea ce priveste rezultatele elevilor de clasa a XI-a, procente de promovare de peste 30% s-au consemnat in 5 judete: Cluj (32,7%), Suceava (31,7%), Iasi (30,9%), Prahova (30,8%) si Alba (30,7%). Sub pragul de 20% s-au inregistrat in judetele Timis (19,9%), Teleorman (18,4%), Giurgiu (15,4%) si Ilfov (11,4%)”, arata comunicatul Ministerului Educatiei.

 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea