Social

# scoli inchise coronavirus # coronavirus romania #coronavirus

Masuri de urgenta coronavirus: evenimentele cu peste 1000 de persoane interzise, scoli inchise

Raed Arafat a anuntat ca incepand cu 8 martie vor fi luate masuri de urgenta pentru prevenirea raspandirii coronavirusului in Romania.

Incepand de astazi, 8 martie 2020, sunt interzise manifestarile publice sau private, in spatii deschise sau inchise, cu un numar de participanti mai mare de 1000 de persoane.
Aceasta masura este obligatorie, la nivel national, pentru toti agentii publici si privati si nu este supusa negocierii, exceptiilor, neputand fi amanata.

De asemenea, evenimentele la care este estimata participarea unui numar mai mic de persoane pot fi organizate doar dupa obtinerea aprobarii de la Directiile de Sanatate Publice locale.

Acceptul sau refuzul organizarii va fi transmis in baza unei analize care tine cont de natura evenimentului, grupa de varsta a participantilor, modalitatea in care participantii ajung la eveniment si durata deplasarii catre eveniment, daca exista posibilitatea ca la eveniment sa participe persoane pentru care exista posibilitatea sa fi fost in zone de risc sau sa fi intrat in contact cu persoane contaminate.

Masurile, valabile pana la 31 martie

Aceasta decizie este valabila pana la data de 31 martie 2020 pe intreg teritoriul national al Romaniei si exista posibilitatea prelungirii, in functie de evolutia situatiei. De asemenea, in aceeasi perioada, nu vor mai fi organizate stagii de practica in spitale pentru studentii la medicina si farmacie, cu exceptia situatiilor de voluntariat in sprijinul medicilor.

In aceeasi perioada, pana la 31 martie a.c., apartinatorii pacientilor nu pot efectua vizite in spitale.

Va informam ca a fost realizata si aprobata procedura de suspendare a cursurilor in unitatile de invatamant in cazul aparitiei cazurilor de COVID – 19 (coronavirus) in respectivele unitati. Procedura este utila pentru luarea masurii de suspendare a cursurilor in mod rapid si unitar, prin decizie a comitetului judetean pentru situatii de urgenta.

Reiteram faptul ca nu se elibereaza certificate medicale de “om sanatos” si ca pacientii care nu prezinta suspiciuni nu sunt testati pentru infectarea cu virsul COVID – 19 (coronavirus).

Pana astazi, 8 martie, la nivel national au fost confirmate 13 cazuri de cetateni infectati cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul Romaniei.
Dintre cei 13 cetateni care au contactat virusul, 4 sunt declarati vindecati si au fost externati.

Starea de sanatate a pacientilor internatii este buna, iar persoanele in varsta si care au boli cronice sunt monitorizate cu atentie.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 15 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12734 de persoane sunt in izolare la domiciliu si sub monitorizare medicala. Se observa o usoara scadere atat a numarului persoanelor aflate in carantina institutionalizata, cat si a celor aflate si in izolare la domiciliu, ca urmare a implinirii termenului de 14 zile de la intrarea in aceste proceduri pentru persoanele care au venit in tara incepand cu 22 februarie a.c.

In cursul zilei de ieri, 7 martie, au fost inregistrate 89 de apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 669 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

Le reamintim cetatenilor sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TELVERDE. De asemenea, cetatenii romani din strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea virusului la linia special dedicata lor +4021.320.20.20.

In continuare va prezentam situatia privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european si global, facand precizarea ca Romania se numara printre statele cel mai putin afectate de acest virus.
Astfel, pana la data de 7 martie 2020, au fost raportate 7264 de cazuri in UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elvetia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Italia, Franta, Germania, Spania si Regatul Unit", este mesajul transmis pe pagina de socializare Facebook a Ministerului Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea