Social

#master plan #liviu mihaiu #paul cononov #delta_dunarii

Master Planul dezastrului in Delta

Elaborat in 2004, "Master Planul - suport de dezvoltare durabila in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii " a fost neglijat in totalitate de guvernanti. Potrivit acestui document, in Delta Dunarii ar fi trebuit investiti circa 140 de milioane de euro, suma ce urma sa fie directionata pentru finalizarea a cinci obiective cheie.

Pe lista de prioritati se afla: imbunatatirea infrastructurii utilitatilor publice, transport si comunicatii; dezvoltarea activitatilor economice traditionale alternative, in vederea reducerii presiunii asupra resursei piscicole; sprijinirea conservarii traditiilor locale; imbunatatirea monitoringului pentru ecosistemele Deltei Dunarii si reconstructia ecologica a anumitor zone din Rezervatia Biosferei. Pe scurt, toate localitatile din Delta ar fi trebuit sa fie racordate la reteaua de alimentare cu apa si canalizare, populatia locala ar avea ca principala ocupatie turismul, si nu pescuitul industrial, iar Delta Dunarii ar fi refacuta din punct de vedere natural, prin inundarea zonelor agricole neprofitabile, realateaza Jurnalul National. Desi Master Planul a fost conceput in urma cu patru ani, nu a fost niciodata pus cu adevarat in practica, fiind folosit doar in campaniile de imagine ale diverselor institutii publice...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea